Gebakken gamba’s en tomaat gegratineerd met feta en halloumi kaas

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 36 gamba's ontdooid
  • olijfolie
  • 100 gr feta
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook fijn gehakt
  • 8 tomaten in partjes gesneden
  • 1 dl witte droge wijn
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 6 lente ui in ringen gesneden
  • 9 plakken halloumi grill kaas
  1. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg de tomaten, witte wijn en Chilipoeder toe en laat de saus op een zacht vuurtje indikken. Maak op smaak met zout en peper.
  2. Verhit in een andere koekenpan olijfolie en bak hierin de gamba’s samen met de helft van de lente-uitjes aan.
  3. Voeg de gamba’s samen met de lente-uitjes bij de tomatensaus in een ovenschaal en verkruimel de feta erover. Verdeel de plakken halloumi kaas over het gerecht. Plaats de schaal onder de grill ca. 10 min zodat de kaas een mooi bruin korstje krijgt. Verdeel de rest van de lente-ui erover.
  4. Serveer met rijst of pasta met eventueel een Grieks salade.
Love to Cook