Gebakken eend in een sausje van gember en appeltjes

1657 40 3 5
Aantal personen:
  • 600 g eendenborst
  • Solo light Vloeibaar
  • 1 stukje gember gesschild
  • 2 dl light room
  • 1 scheutje Calvados
  • 1 el eetlephoning
  • 2 appels (Jonagold)
  • 500 g jonge spinazie, gewassen
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • 3 eetlepels gehakte rozemarijn
  • 6 eetlepels kippenbouillon
  1. Was de aardappelen en snij ze in maantjes zonder ze te schillen. Kook ze net niet gaar in gezouten water (reken ongeveer 9 minuten). Schik ze in een vuurvaste schotel en voeg er peper, zout en de gehakte rozemarijn aan toe. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en laat de aardappelen verder gaar roosteren in de oven op 180 graden.
  2. Schil de appels , snij in partjes en bak gaar in wat Solo light Vloeibaar.
  3. Bak de eend rosé in hete Solo. Reken hiervoor ongeveer 4 minuten op ieder kant
  4. Blus de pan met een scheutje Calvados, de light room en een beetje kippenbouillon en het stuk gember.
  5. Laat het sausje inkoken tot een liche siroop en voeg er een lepel honing aan toe. Voeg de appels toe en verwijder de gember. Die was enkel om smaak te geven.
  6. Stoof de gesnipperde sjalotten in een pan met de Solo en voeg er de jonge spinazieblaadjes aan toe. Kruid af met peper en zout.
  7. Serveer de eend in de gembersaus met de spinazie en de aardappelen.
Solo
Meer inspiratie

WildHoofdgerechtHerfst