Gebakken carpaccio van rundsvlees met geroosterde peer

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr 1 stuk kleinhoofd
  • 3 peren (bij voorkeur conference
  • 4 eetlepels Provencaals zout
  • 1 koffielepel zwarte peperbolletjes
  • 1 koffielepel witte peperbolletjes
  • 1 koffielepel sechuan peperbolletjes
  • 1/2 potje zure room
  • 8 gezouten ansjovis
  • 1 handvol rucola
  • 2 lenteuitjes
  • 1 chilipepertje
  • 2 stengels citroengras
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 dl sojasaus
  • 1 scheutje een scheutje sesamolie
  • 1 scheutje een scheutje olijfolie
  • de geraspte schil van 1 citroen
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  1. gebakken carpaccio van rundvlees met geroosterde peer
  2. Werkwijze:
  3. Vijzel de peperbolletjes met het zout. Wentel het vlees door de specerijen en schroei het rondom dicht in hete boter. Laat het niet verder garen, het moet binnenin rauw blijven. Zet het in de koelkast om terug koud te worden.
  4. Schil de peren en snijd ze overlangs in 6 stukken. Verwijder uiteraard het klokhuis. Rooster de peren in een hete grillpan.
  5. Snipper de lente-ui en het pepertje. Kneus het citroengras en snipper het fijn. Meng alle ingrediƫnten voor de marinade in een grote kom en doe er de peertjes bij.
  6. Snijd de rucola en de ansjovis fijn en meng ze onder de zure room.
  7. Snijd dunne plakjes van het rundvlees en schik ze op de borden. Verdeel de peertjes over het vlees en werk af met het sausje. Bedruppel het geheel met wat marinade en versier het bord met rucola.
  8. Tip
  9. De peertjes zijn op hun best als ze enkele uurtjes in de marinade kunnen trekken. Erin overnachten is zeker geen slecht idee.
Natje1967