Gebakken brie met frambozendressing

9 30 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: voor 6 personen
  2. 1 punt brie van 225 gr.,30 gr. paneermeel, 2 eiwitten, 30 gr. bloem, 100 gr. frambozen of in diepvries (kant en klaar gesuikerd), 50 gr suiker, slamengeling.
  3. Bereiding:
  4. Laat de verse frambozen zwellen in een beetje water met de suiker op een klein vuur, laat afkoelen en mix.
  5. Duw door de zeef om de pitjes te verwijderen.
  6. Klop de eiwitten los en kruid met pezo in een bord, en zet nog twee andere borden klaar. Een met paneermeel en een met bloem.
  7. Verdeel de brie in de helft, en doe de korst van de kaas. Verdeel de kaas in 6 gelijke stukken, en doe van de rest ook de korst af.
  8. Wentel ze vervolgens eerst in de bloem, dan door het eiwit, en dan door het paneermeel. Herhaal de laatste twee stappen.
  9. Plaats de bordjes en doe er een toefje slamengeling op. Doe daar een beetje frambozencoulis (2 koffielepels) bovenop. Bak de brie 3 minuten in een friteuse van 180┬░gr en laat uitlekken.
  10. Schik de gebakken kaas boven op de coulis.
Theoke_1