Gebakken aubergine met mozzarella

1038 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • zout
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 aubergine
  • 0.5 eetlepel balsemazijn
  • 1 bolletje mozzarella
  • basilicum
  • vers gemalen peper
  1. Verdeel de aubergine in acht ronde plakken van gelijke grootte en dikte.
  2. Leg ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat minstens 10 minuten trekken.
  3. Dep de plakken aubergine vervolgens droog met keukenpapier.
  4. Verhit in koekenpan met anti-kleeflaag de Solo Vloeibaar.
  5. Laat daarin de aubergineplakjes mooi goudbruin en gaar bakken in tien minuten.
  6. Keer ze na vijf minuten om in de pan.
  7. Bedruip ze vervolgens met de balsemienazijn en bestrooi naar smaak met zout en peper.
  8. Laat de mozzarella uitlekken en verdeel in vier gelijke plakken.
  9. Schik op elk van de vier borden een plak aubergine met een paar basilicumblaadjes.
  10. Schik de mozzarella erop en bedek met de resterende aubergine.
Solo