Gebakken ananas met rozemarijn en tijm, honingijs en een Bretoens koekje

491 35 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • Bretoense koekjes:
  • 250 g Solo
  • 40 g Solo Vloeibaar
  • 250 g bloem
  • 85 g suiker
  • 1 pakje bakpoeder
  • peper en zout
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 10 cl melk
  • 200 g honingijs of vanilleijs
  • Ananas:
  • 1 ananas
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  1. Doe 250 g bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe er 125 g Solo, 60 g suiker, 1 theelepel bakpoeder, 5 g fijn zout, de geraspte schil van een halve citroen en 1 ei bij.
  2. Kneed het mengsel en voeg er 2 eetlepels melk aan toe, zodat het deeg niet te slap en niet te stevig wordt.
  3. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en rol ze uit op 1 of 2 cm dikte. Snij er cirkels van 5 cm diameter uit met behulp van een dresseerring. Bewerk het deeg met een met bloem ingewreven flessenhals om het de vorm van een theekoekje te geven
  4. Steek de koekjes 7 minuten in de oven op 220°C tot ze mooi goudgeel zijn.
  5. Snij de ananas in schijven en bak ze in 40 g Solo Vloeibaar, samen met de rozemarijn en de tijm.
  6. Voeg 25 g suiker toe en laat karamelliseren.
  7. Leg de ananasschijven op het bord en versier met het Bretoens koekje en het honingijs.
Solo