Gebakken aardappelen met een Italiaans tintje

4 15 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr gekookte aardappelen/aardappelschijfjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 200 gr tomaten
  • 20 gr rucola
  • 100 gr feta
  • pezo
  1. Snijd de aardappels in schijfjes van een halve centimeter dik.
  2. Pel de knoflook en hak het fijn.
  3. Pel de ui, snijd in dunne reepjes.
  4. Tomaten ontpitten en in kleine stukjes snijden of kerstomaatjes in vieren snijden.
  5. Rucola wassen, droog deppen en in grove stukjes scheuren.
  6. Verkruimel de feta.
  7. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak de aardappelschijfjes om en om in ongeveer 6 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Voeg de ui en knoflook toe en laat het ongeveer 3 minuten meebakken. Schep zo nu en dan het geheel om.
  9. Vlak voor het opdienen de stukjes tomaat en rucola erdoor scheppen.
  10. Verkruimel tot slot de feta er overheen.
Veerle Verbrug