Gazpacho

1 80 0 5
Aantal personen:
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 1 kleine komkommer, geschild, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml groentebouillon
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 500 ml gezeefde tomaten
  1. Pureer de sjalotjes, komkommer, knoflook, paprikapoeder en olijfolie met de staafmixer of in de keukenmachine. Schenk er, als je de soep te dik vindt, de bouillon bij.
  2. Voeg de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten met sap toe en pureer alles tot een gladde soep.
  3. Voeg peper en zout naar smaak toe en laat de soep in de koelkast goed koud worden.
  4. Serveer de soep in glazen of kommen, gegarneerd met een blaadje basilicum
jho123