Gazpacho van paprika en tomaat

875 165 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 800 g verse tomaten
  • 2 sneetjes wit toastbrood
  • 2 rode paprika's
  • het sap van een citroen
  • 4 soeplepels extra vergine olijfolie
  • 2 soeplepels wijnazijn
  • 1 teentje look
  • Enkele druppels tabasco
  • peper en zout
  • Enkele takjes basilicum
  • Enkele takjes platte peterselie
  1. Was de tomaten. Verwijder de steeltjes. Dompel ze enkele seconden in kokend water. Als de schil begint los te laten, laat u ze uitlekken en pelt u ze.
  2. Was en droog de basilicum en trek de blaadjes eraf.
  3. Was de paprika's en dompel ze 5 minuten in kokend water.
  4. Laat ze uitlekken en pel ze. Verwijder de pitjes en snijd ze in dobbelsteentjes.
  5. Verwijder de korst van de sneetjes toastbrood en pel de look.
  6. Doe de tomaten, de paprikablokjes en het brood in de kom van een mixer.
  7. Voeg de olijfolie, de azijn, het citroensap, de look, de basilicumblaadjes en de tabasco toe.
  8. Mix tot u een dikke soep krijgt. Breng op smaak en giet de soep in kommetjes.
  9. Zet de kommetjes minstens twee uur in de koelkast.
  10. Dien de gazpacho goed gekoeld op, versierd met een blaadje platte peterselie.
Solo