Gazpacho in tweevoud

380 130 3 5
Aantal personen:
  • 10 cl balsamicoazijn
  • zout en peper
  • 2 stengels selder
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 12 cl Bertolli extra vergine
  • 1 koffielepel tabasco
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 g rijpe tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • 125 ml light room
  • 1 heschilde komkommer
  • 0.5 ui
  • citroen (het sap van 1 citroen)
  • 1 koffielepels komijn
  1. Ontpit de tomaten en snij ze in grove stukken.
  2. Schil de rode ui en hak hem fijn.
  3. Ontpit de paprika en snij hem samen met de selderstengels in blokjes.
  4. Pers de teentjes knoflook.
  5. Doe alle ingrediënten in een kom en mix ze tot een romige soep.
  6. Breng op smaak met zout en peper en laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
  7. Snij de komkommer in grove stukken, schil de ui en hak hem fijn.
  8. Mix samen met de ui, de koriander, het citroensap en de komijn en voeg daarna de light room toe.
  9. Breng op smaak met peper en zout en laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
  10. Doe de gazpacho’s voor het opdienen in twee kannen en giet ze samen in kleine degustatieglaasjes.
  11. De twee soepen hebben een verschillende dikte en zullen zich daarom niet onder elkaar mengen.
Solo