gâteau aux noix (grootmoeders walnoten taart)

19 70 4 5
Aantal personen:
  • 10 hele walnoten
  • 180 gram walnoten (in kleine stukjes)
  • 120 gram suiker
  • 3 eieren
  • 60 gram bloem
  • 1 eetlepel rum
  • 1 mespuntje zout
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 snufje kaneel
  • 100 gram gesmolten boter
  1. verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. klop de eierdooiers met de suiker totdat er een luchtig (bijna)wit mengsel ontstaat. voeg de boter, de stukjes walnoot,de bloem en de rum toe. klop de eiwitten samen met het zout stijf en spatel dit voorzichtig door het walnoot-rum mengsel heen. vet een cakevorm in en vul deze met het beslag. bak dit 30 min. laat een half uur afkoelen. decoreer daarna met poedersuiker,kaneel en de 10 walnoten
  3. serveertip : naturel kwark of vanille ijs
elsepelswandel