Gaspacho-cappuccino van erwtjes

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 g diepvrieserwtjes
  • 1 ui
  • 1/2 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 takje verse munt
  • 1/2 theelepel fleur de sel
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel appelcider
  • zwarte peper
  • 125 ml melk
  • 125 ml Solo Crèmefine
  • 25 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  1. Kook de diepvrieserwtjes gaar samen met de fijngesnipperde ui. Spoel onmiddellijk met koud water om de groene kleur goed te behouden en het kookproces te stoppen.
  2. Schil en ontpit de komkommer en snij deze in stukjes.
  3. Snij de avocado in stukjes.
  4. Voeg bij de groene groenten de munt, 300 ml water, zonnebloemolie, fleur de Sel en appelcider. Mix het geheel en zeef tot een homogene, gladde gaspacho. Kruid af met peper en zout en voeg eventueel wat bouillon toe tot de gewenste dikte.
  5. Spoel 20 g eekhoorntjesbrood en kook het samen met de melk en de room.
  6. Verwijder de paddestoelen en breng het melk-room mengsel op smaak met peper en zout. Zet hier de mixer in en zorg voor een dikke laag schuim.
  7. Vul je glaasjes voor 2/3 met de gaspacho. Schep met een soeplepel een wolkje schuim en giet dit voorzichtig op het soepje.
  8. Maal 5 g gedroogd eekhoorntjesbrood tot een fijn poeder. Werk af met wat poeder eekhoorntjesbrood.
Tuur met pruimen