Garnalensalade met wafeltjes

3 45 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr steurgarnalen of grijze garnalen
  • 1 sjalotje
  • peper en zout
  • 2 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 1 el versgehakte kruiden (bieslook, dille, basilicum, bladpeterselie...)
  • Extra dille voor afwerking
  • Voor de wafeltjes
  • 3 eieren
  • zout
  • 2 el versgehakte kruiden(bieslook, dille, basilicum...)
  • 50 gr gesmolten boter
  • 100 gr bloem
  • 100 gr verse kaas
  • olie
  1. Pel de sjalot en hak ze fijn. Vermeng de mayonaise met de zure room, breng op smaak met peper en zout en roer er de sjalotsnippers en de verse kruiden door. Meng met de garnalen, dek af en zet koel weg.
  2. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
  3. Klop de dooiers met de boter tot schuim en spatel er de bloem door. Spatel er de verse kaas, het eiwit en de kruiden door.
  4. Vet het wafelijzer in met wat olie. Giet er telkens wat beslag in en bak er wafels van. Laat ze wat afkoelen.
  5. Serveer ze met een schep garnalensalade erop en werk af met dille
Miloeke