Garnalencocktail

15 35 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: 100 gr. champignons, 200 gr. garnalen, 2 hardgekookte eieren , 2 eetlepels mayonaise, citroensap, 2 dl slagroom, 4 blaadjes peterselie, peper, zout, 1 borrelglas sherry, wat cognac, azijn, 1 kropje salade, tomatenketchup, paprikapoeder, worcestersaus.
  2. Bereiding: Pocheer de champignons gedurende 3 minuten in water met wat azijn. Giet ze af en doe ze in een bak met koud water. Klop de slagroom totdat hij bijna stijf is, meng hem door de mayonaise, voeg er sherry, cognac, tomatenketchup en worcestersaus naar smaak toe, en eventueel paprikapoeder en citroensap. Voeg er de garnalen, de in vier gesneden champignons en de fijngehakte hardgekookte eieren bij en doe alles goed door elkaar. Beleg de coupes met een mooi slablaadje. Verdeel het mengsel over de coupes, garneer het geheel met een schijfje citroen, een beetje paprikapoeder en een takje peterselie.
Theoke_1