Garnalen met tomaat en basilicum

6 30 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • enkele basilicumblaadjes
  • 1 kleine ui
  • 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie
  • 4 stevige tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 dl witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 1 kg garnalen
  1. Hak de basilicum en de ui fijn en voeg wat zout en de Bertolli Extra Vergine olijfolie toe.
  2. Blancheer de tomaten. Pel en snij ze in stukjes. Gril de paprika. Verwijder de stukjes zwarte schil en snij de rest in stukjes.
  3. Breng 750 ml water aan de kook en voeg er de wijn en het laurierblad aan toe. Doe vervolgens de garnalen erbij en pocheer ze 2 tot 3 minuten. Afgieten.
  4. Pel de garnalen.
  5. Voeg de tomatenpulp en de stukjes gegrilde paprika bij de basilicum en ui. Laat 15 minuten op een laag vuurtje sudderen.
  6. Schik de garnalen op 4 kleine borden en giet er de groentesaus over.
  7. Serveer bij deze maaltijd Italiaanse ciabatta of focacciabrood
Solo