garnalen met look en rozemarijn

6 25 4 5
Aantal personen:
  • 500 gram garnalen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 3 eetlepels boter
  • 1 deciliter vermout
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1/4 theelepel zwarte peper (verse)
  1. pel de garnalen en verwijder het darmkanaal en doe ze in een grote kom.
  2. voeg look, olijfolie, peper en rozemarijn toe en meng alles goed.
  3. zet de kom in de koelkast en laat het een nacht marineren.
  4. neem een grote pan en smelt de boter op hoog vuur, voeg de garnalen toe en roerbak ze 2 minuten totdat ze roze verkleuren.
  5. schep de garnalen met een schuimspaan in een kom en verwijder de rozemarijn.
  6. schenk de vermout in de koekepan,breng aan de kook en laat indikken tot een stroperige
  7. massa.
  8. voeg de garnalen toe en roer ze voorzichtig door de saus.
  9. schep ze in een schaal en seveer ze meteen.
wullum