Garnalen met groenten uit de wok

10 20 4 5
Aantal personen:
  • 1 rode paprika zonder zaad en zaadlijsten in stukjes
  • 1 preitje in halve ringen en gewassen
  • 2 middelgrote uien in niet te kleine stukjes gesneden
  • 2 dikke teen knoflook gesnipperd
  • 100 gr taugé
  • 250 gr gekookte garnalen uit diepvries ontdooid
  • 2 el sesamzaadjes geroosterd
  • flesje ketjap woksaus met sesam van Go Tan
  • 175 gr rijst
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 el wok olie
  1. De wok saus, die ik over had van een ander gerecht wilde ik vandaag graag verwerken .Dat kwam goed uit met dit gerecht: nl Roerbakgroenten met garnalen uit de wok in ketjap sesamsaus.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan en laat ze op keukenpapier afkoelen. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking in een bouillonblokje. Verhit 1 el wok olie in de wok en roerbak de paprika met de ui en de knoflook beetgaar
  3. Voeg dan de prei toe en roerbak even mee.
  4. Voeg als laatste de onder de hete kraan afgespoelde taugé en de ontdooide garnalen toe.
  5. Voeg als laatste 1/3 deel van de wok saus toe even goed doorwarmen en klaar. Lekker en heel slank.
  6. Serveer met de witte rijst en strooi er dan de sesamzaadjes over.
  7. Eigen recept en foto
Love to Cook