garnalen met feta in tomatensaus

11 25 4 5
Aantal personen:
  • 500 gram tijgerganalen
  • 1 grote ui
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 200 gram feta
  • 1/2 theelepel suiker
  • zwarte peper, zout en oregano naar smaak
  • 2 eetlepels verse platte selder (gehakte)
  1. verwarm de grill van de oven voor op 200 graden.
  2. pel en snipper de ui en look.
  3. verhit in een pan de olie en fruit de gehakte ui zachtjes goudgeel.
  4. ontvel de tomaten snijd ze in stukken en verwijder de zaadjes.
  5. voeg de look en suiker bij de uien en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
  6. breng op smaak mer peper, zout en oregano.
  7. voeg de schoongemaakte garnalen toe en laat ze enkele minuten omscheppend meestoven.
  8. schep de garnalen met de saus in een ovenvaste schaal en bestrooi met de verkruimelde feta.
  9. zet de schaal enkele minuten onder de hete grill tot de kaas is gesmolten.
  10. serveer de garnalen bestrooid met peterselie.
wullum