Garnalen in whiskey roomsaus

15 15 4 5
Aantal personen:
  • 2 sjalotjes
  • 200 gr cocktailgarnalen
  • 100 ml slagroom
  • peper en zout
  • 1 takje verse peterselie
  • 4 el geraspte kaas
  • 4 ovenvaste schaaltjes
  • 50 ml whiskey
  1. Beboter de ovenschaaltjes en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de sjalotjes en bak deze in de resterende boter glazig.
  3. Voeg de garnalen (met of zonder staartjes) toe en bak deze een minuutje mee.
  4. Voeg de whisky toe en roer 2 minuten door.
  5. Zet het vuur laag en voeg de slagroom toe en de peterselie toe.
  6. Roer door en haal de pan na een minuutje van het vuur.
  7. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel alles over de schaaltjes en strooi de kaas er over.
  9. Zet de schaaltjes nog 5 tot 8 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  10. Lekker Schots voorgerecht van garnalen in een whiskey roomsaus met gegratineerde kaas
  11. Kijk voor meer geweldige recepten op http://www.leukerecepten.nl/
Love to Cook