Garnalen in pikante roomsaus

201 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg grote, ongepelde zoetwatergarnalen
  • 1 kg trostomaten
  • 1 à 2 eetlepels sambal
  • 1,25 ml zure room of crème fraîche
  • 6 teentjes knoflook
  • 50 g Solo
  • 2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Zijn de garnalen diepgevroren? Laat ze eerst ontdooien.
  3. Ontvel de trostomaten door ze kruiselings in te snijden en in heet water te dompelen. Snij ze dan in kleine stukjes.
  4. Schep de stukjes tomaat in een kom, meng er eerst de sambal en vervolgens de room door.
  5. Plet de teentjes knoflook. Verhit de Solo in een grote aardewerken schaal en bak er de garnalen in, samen met de geplette teentjes knoflook. Voeg zout naar smaak toe en doe er de Provençaalse kruiden bij.
  6. Giet het tomatenroommengsel over de garnalen. Bak de schaal een uur in de voorverwarmde oven.

geraldinem
Meer inspiratie

PastaHoofdgerechtLenteZomer