GARNALEN IN EEN JASJE, met sojasaus, maar net even anders.

6 15 0 5
Aantal personen:
  • 20 Gamba's
  • 3 dl bier, pils
  • 2 eetl bosuitjes, in ringetjes
  • 1 eetl gembersiroop
  • 6 eetl ketjap
  • frituur-olie
  • 1 eetl sesamzaad, geroosterd
  • gemengde als
  • 6 eetl sojasaus, Japanse
  • 1 eetl suiker
  • 150 gram tempura bloem
  1. .
  2. Materialen
  3. Frituurpan of wok
  4. .
  5. Bij het klassieke Japanse tempuragerecht wordt het tempurameel aangemaakt met water. Hier wordt bier gebruikt en dat smaakt net een tikje anders.
  6. Zet de frituurpan alvast aan op 190 graden Celsius, zodat deze goed heet kan worden.
  7. Meng de Japanse sojasaus, ketjap, geroosterde sesamzaadjes, fijngesneden lente-uitjes, suiker en de gembersiroop tot een sausje
  8. Pel de gamba's, maar laat het onderste stukje van de staart zitten.
  9. Maak een beslag van het tempurameel en het bier.
  10. Haal de gamba's door het beslag en frituur de gamba's in hete olie goudbruin (met 5 gamba's tegelijk gedurende 2-3 minuten)
  11. .
  12. Garneer de borden met wat gemengde sla en serveer de saus bij de gamba-tempura
kok Kimberley