Garnalen ´buzara´

15 25 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr rijpe vleestomaten
  • 500 gr rauwe ongepelde garnalen diepvries
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 3 teen knoflook fijngehakt
  • 1 bosje peterselieblad fijngehakt
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 ml droge witte wijn
  • 150 ml slagroom of kookroom
  • versgemalen peper en zout
  • 1 blok vis of kippenbouillon
  • 1 bosje basilicum in reepjes
  1. Voorbereiden:
  2. Breng ruim water aan de kook. Kruis de tomaten bovenop in, dompel ze in het kokende water, ontvel ze, snijd ze in blokjes en verwijder vocht en zaadjes. Leg de bevroren garnalen in een vergiet en schenk het hete tomatenwater erover.
  3. Bereiden:
  4. Verhit in een diepe koekenpan of kleine wok de olijfolie en fruit hierin ui, knoflook en peterselie 2 minuten. Roer de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en tomaat¬blokjes erbij en roerbak 3 minuten. Voeg wijn, slagroom en bouillontablet toe en breng het mengsel aan de kook. Voeg de garnalen toe, verwarm het al roerend tot het weer kookt, leg het deksel op de pan en laat de garnalen in 3-4 minuten gaar worden, ze zijn dan roze. Breng op smaak met zout en peper. Schep van het vuur af de basilicum erdoor.
  5. Tips:
  6. Serveersuggestie: Geef hier lintmacaroni bij.
  7. BRON: MCD supermarkt
Love to Cook