Garnaalsoep

18 90 3 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten:
  2. 500 gr visafval
  3. 500 gr ongepelde garnalen
  4. 1 prei
  5. 1 wortel
  6. 1 dl blond bier
  7. 50 gr boter
  8. 2 eetlepels bloem
  9. Peper
  10. Zout
  11. Bereiding:
  12. Maak eerst de basis van de soep
  13. Dompel het visafval in 1 liter koud water en kruid lichtjes met peper en zout
  14. Pel de garnalen
  15. Voeg, als het water kookt, de in kleine stukjes gesneden prei en wortel en de pellen van de garnalen toe
  16. Houd de temperatuur 1 uur constant tegen het kookpunt
  17. Schep de boter in een pannetje en maak de helft van de garnalen fijn, liefst in een houten vijzel, zodat een soort roze pasta ontstaat
  18. Om dit gemakkelijker te maken, voegt u steeds een beetje visbouillon toe
  19. Zet het vuur laag
  20. Giet onder voortdurend roeren het bier bij de garnalenpasta en laat nog enkele minuten koken om een smeuïg geheel te krijgen
  21. Voeg dan de rest van de garnalen toe en haal de pan van het vuur
  22. Zeef de bouillon en druk de ingrediënten goed uit
  23. Giet de inhoud van het kleine pannetje in de nog lauwe ketel van de bouillon
  24. Giet die er langzaam bij en blijf met een houten lepel roeren
  25. Controleer of er nog kruiden bij moeten
  26. Dien de soep zeer warm op
  27. Als u per se tomatenpuree (1 eetlepel) en room (50 gr) wilt gebruiken, moet u die toevoegen voor de rest van de garnalen
  28. De soep heeft dan een mooie, helderroze tint, maar de typische smaak verzwakt
Theoke_1