Garnaalkroketten

25 45 5 5
Aantal personen:
  • 500g grijze garnalen
  • 200g garnalenkopjes
  • 750ml volle melk
  • 6 blaadjes gelatine
  • 2 eigelen
  • 1/2dl room
  • 80g Solo
  • 120g bloem
  1. Zet de garnaalkoppen samen met de melk op een zacht vuur en laat 20 min trekken.
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Maak een roux van boter en bloem en bevochtig met de melk.
  4. De bloem moet gezeefd worden.
  5. Voeg de gelatineblaadjes bij de bechamel.
  6. Klop de eigelen samen met de room en voeg bij de saus.
  7. Laat nog even doorkoken en voeg er de gepelde garnalen aan toe.
  8. Stort het geheel in een schotel (2cm hoog, 50 cm lang, 25 cm breed) ingewreven met solo.
  9. Laat de garnaalkroketten 1 nacht in koelkast en snij ze dan in vierkantjes of rechthoekjes.
  10. Paneer ze met bloem, eigeel en tweemaal met broodkruim.
  11. Frituur op 180°C.
  12. Serveer met citroen en gefrituurde peterselie.
talleke001