Garburesoep

5 60 1 5
Aantal personen:
  • 2 st. prei
  • 2 st. ui
  • 2 st. wortel
  • 1 st. raap
  • 1 st. aardappel
  • 200 g groene selder
  • 1/8 ste knolselder
  • 1,5 l blanke fond
  • 20 g vetstof
  • Toastbrood
  • Gemalen kaas
  • Mornaysaus (bechamelsaus + gemalen kaas)
  1. Groenten schoonmaken en spoelen met veel water.
  2. Grof versnijden op een snijplank.
  3. Groenten laten uitzweten in boter.
  4. Bevochtigen met blanke fond.
  5. 40 minuten zachtjes laten gaarkoken.
  6. De soep van het vuur nemen en mixen.
  7. Nadien door een puntzeef zeven.
  8. Terug aan de kook brengen en afschuimen.
  9. Op smaak brengen met peper en zout.
  10. Toastbrood in schijfjes van 1 cm snijden.
  11. De korst verwijderen.
  12. Laten kleuren onder de salamander.
  13. Bestrijken met een laagje Mornaysaus.
  14. Laten gratineren onder de salamander.
Breggie
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtHerfst