Garbure Comme moi je le fais

7 60 3 5
Aantal personen:
  • 400 gram Casselerrib of rookworst
  • 200 gram salami in dikke plakken
  • 1 flinke ui
  • 1 st winterwortel
  • 2 grote aardappelen
  • 1 grote prei
  • 250 gram champignons
  • 250 gram sperziebonen
  • 200 gram diepvries erwten
  • 2 verse tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 150 gram ontbijtspek in blokjes
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el provençaalse kruiden
  • 1 fles rode wijn (75cl)
  • 1,5 liter water
  • 3 tabletten vleesbouillon
  • 800 gram witte bonen uit blik of bokaal
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 gram snippers savooikool
  • zout en peper
  1. Snij de salami en casselerrib in niet te kleine blokjes.
  2. Snipper de ui grof, snij de winterwortel en aardappelen in blokjes.
  3. De prei in ringen en de champignons in vier.
  4. Haal de sperziebonen af en halveer ze.
  5. Verhit de olie in een grote soeppan en bak het spek uit.
  6. Laat vervolgens de casselerrib, de salami, de ui, de geperste knoflook, de wortel, de aardappel, de champignons, de kruiden en de sperzieboontjes kort meefruiten.
  7. Blus af met de wijn, vul aan met het water en verkruimel er de bouillontabletten bij.
  8. Schep goed om, breng vervolgens aan de kook, en draai dan het vuur laag.
  9. Laat ongeveer 20 minuten stoven.
  10. Voeg de witte bonen, de tomatenblokjes, de erwtjes, de kool, de verse tomaat en de prei toe.
  11. Laat alles nogmaals 10 a 15 minuten stoven.
  12. Eet smakelijk.
goldwingding
Meer inspiratie

FransSoepHoofdgerechtWinter