Ganachedessert

14 40 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:

Génoise

  • 4 eieren
  • 125 g bloem
  • 125 g suiker
  • 25 g cacao

Ganache

  • 200 g crème fleurette
  • 190 g pure banketbakkerschocolade
  • 30 g boter
  1. Voor de génoise: - Meng de eieren en de suiker au bain-marie op 50°C.
  2. Klop het mengsel met een mixer tot een RUBAN.
  3. Zeef de bloem met de cacao.
  4. Doe dit bij het mengsel. Roer goed met een spatel of pannenlikker om de bloem goed te vermengen zonder dat het mengsel al te erg inzakt.
  5. Giet het beslag in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm.
  6. Bak 20 minuten op 150°C.
  7. Voor de ganache:
  8. Doe de room in een pan en breng aan de kook.
  9. Doe de chocolade en de boter in een kom. Giet de kokende room over de chocolade en de boter en roer goed tot een gladde, homogene massa ontstaat.

maxou94
Meer inspiratie

DessertNagerecht