gamba's met gember om duimen en vingers af te likken

39 20 2 5
Aantal personen:
  • 12 mooie gamba's
  • 500 g tomaten
  • 100 g boter
  • 30 g gember
  • 5 cl saké (of cognac)
  • 1/3 busseltje bieslook
  1. pel de tomaten. verwijder de zaden en hak in blokjes. schil de gember en hak ze in een heel fijne julienne. neem een wokpan en bak in een nootje boter gedurende 5 minuutjes de gamba's. voeg er vanaf het begin de helft van de tomaatjes toe.
  2. flambeer ze met de saké en voeg de gember toe.
  3. peper en zout en laat nog een zestal minuutjes doorkoken.
  4. haal de gamba's uit de pan en houdt ze warm. doe de rest van de boter bij de saus en klop ze op een zacht vuurtje op. doe de rest van de tomatenblokjes erbij en laat ze nog een half minuutje mee garen.
  5. giet de saus over de gamba's en strooi er de bieslook over! dien op met rijst of met brood.
luc ameloot