Gamba's à la Tropézienne

343 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 8 gamba's
  • 2 jonge uien
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 10 zwarte olijven
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 ui
  • 2 tomaten in blokjes
  • 3 blaadjes fijngehakte basilicum
  • Solo vloeibaar
  • fleur de sel
  • peper
  • Provencaalse kruiden
  • espelettepiment
  • 2 porties notensla
  1. Snij de gamba's in de lengte middendoor.
  2. Leg ze in een ovenschotel en bedek met alle ingrediënten, in kleine stukjes gesneden (behalve de piment d'Espelette en de notensla).
  3. Bak in een oven 200 °C gedurende 10 minuten.
  4. Leg de gamba's op een bord, strooi er piment d'Espelette over en garneer met enkele blaadjes notensla.
Solo