Gamba-hapje

3 40 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr ongepelde, rauwe gambas
  • 200 gr gemengd gehakt
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 draai van de pepermolen
  • 1 cm gember
  • 2 rondjes rijstpapier(loempiavellen)
  • 1 dl maisolie
  • zoetzure chilisaus(delhaize)
  1. Gambas pellen, darmkanaal verwijderen, even afspoelen onder koud water, hakken tot een fijne massa.
  2. Vermengen met het gehakt, gember, peper en sojasaus.
  3. Hier quenelles van maken met behulp van 2 koffielepels.
  4. in een kleine pan 3 eetlepels olie verhitten in 3 minuten gaar bakken, tussen door draaien, op keukenpapier laten uitlekken. In de koelkast afkoelen.
  5. rijstpapier bakken in laagje olie, op keukenpapier leggen en in stukken breken.
  6. serveren per portie , 1 gamba-quenelle met een beetje zoetzure chilisaus en als krokantje rijstpapier
kookaholic