Fusilli met pancetta en ui

704 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 350 g fusilli-pasta
  • 80 g pancetta (Italiaans spek)
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • Zout
  • 2 rode uien
  • 1 aardappel
  • tijm
  • 40 g geraspte parmezaankaas
  • zwarte peper (grof gemalen)
  • 1 scheutje Bertolli extra vergine
  1. Hak de ui in schijfjes, snij de pancetta heel dun, en verwijder de zachte uiteinden van de tijm.
  2. Het spek en de tijm mag u even aanbraden.
  3. Doe de ui en de Solo erbij, bestrooi met zout en laat zo een kwartiertje stoven op een laag vuurtje, met het deksel op de pot. Af en toe roeren.
  4. Snij de aardappel in kleine blokjes en doe de blokjes in een pot met drie liter water.
  5. Breng alles aan de kook, bestrooi met zout en doe de pasta erbij. Laat alles gaarkoken.
  6. Giet de pasta met aardappelen af, en doe er de ajuinsaus met pancetta en tijm over.
  7. Goed roeren, parmezaankaas erbij, en kruiden met peper.
  8. Werk af met een scheutje olijfolie.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht