Fruitsla met rode wijnsaus

488 50 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kiwi
  • 1 ananas
  • 3 sinaasappels
  • 1 schoteltje aardbeien of ander rood fruit
  • 1 fles rode wijn
  • 180 g suiker
  • 10 g Maïzena opgelost in 2 el water
  • 2 zakjes thee
  • 15 blaadjes verse munt
  1. Hou 1 sinaasappel apart en snijd al het fruit in kleine stukjes en meng het onder elkaar.
  2. Snij voor de saus de schil (zonder het witte gedeelte) van de apart gehouden sinaasappel in fijne reepjes en pers het sap.
  3. Giet bij de wijn in een kookpan en breng aan de kook. Laat tot de helft (37,5 cl) inkoken. Dit vraagt een klein halfuurtje.
  4. Voeg de sinaasappelschilletjes en de suiker toe en laat even terug opkoken.
  5. Voeg vervolgens de opgeloste Maïzena toe en meng goed.
  6. Voeg de 2 zakjes thee en de muntblaadjes toe en laat afkoelen.
  7. Haal de theezakjes uit de saus.
  8. Zeef de saus en serveer ze bij de fruitsla. Versier met de sinaasappelschilletjes die in de saus lagen.
Solo