Fruitsalade met parmaham

168 10 5 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 2 eetlepels frambozen- of aardbeienmarmelade
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g jonge spinaziescheuten
  • 12 ardbeien, zonder kroontjes en in 4 gesneden
  • 3 kiwi’s, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 3 eetlepels snippers parmezaanse kaas
  • zout en peper
  1. 1.Meng de frambozenazijn, marmelade naar keuze, en wat zout en peper in een kom.
  2. 2 Giet al kloppend de olijfolie erbij. Hou even apart.
  3. 3.Rol de Parmaham in de vorm van ijshoorntjes.
  4. Meng in een slakom de spinaziescheuten met de stukjes aardbei en de blokjes kiwi. Vul de hoorntjes van Parmaham met deze bereiding.
  5. 5.Overgiet het geheel met de vinaigrette en meng alles voorzichtig.
  6. Werk af met snippertjes parmezaan en pijnboompitjes.
pierre roussea