Frittata met rucola en pruimtomaatjes , heerlijk voor een mooie lunch.

7 25 0 5
Aantal personen:
  • 1 kuipje Cuisine Sjalot & Bieslook
  • 250 gr pruimtomaatjes
  • 50 gr rucola
  • 7 eieren
  • peper en zout uit de molen
  • 1 tl paprikapoeder
  • boter om in te vetten
  • quichevorm
  1. Een frittata is een gerecht uit Italië. Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta's die over zijn van de dag ervoor.
  2. Dit is een eenvoudig vegetarisch gerecht en snel klaar.
  3. Eenmaal in de oven hoef je er niet meer naar om te kijken.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de quiche vorm. Doe de rucola en tomaatjes in de schaal en schep het een beetje door elkaar. Klop de eieren, paprikapoeder, zout en peper los in een kom. Voeg de helft van de Boursin Cuisine toe en roer door elkaar.
  5. Schenk het eimengsel in de vorm. Druk de rucola blaadjes onder het eimengsel. Verdeel met een lepel de resterende Boursin Cuisine over de quiche vorm.
  6. Plaats de vorm in het midden van de oven en rooster in ca. 25 min goudbruin en gaar.
  7. Je kunt de frittata zowel koud als warm serveren. Heerlijk om de dag erna nog koud als lunch te eten.
  8. Bron Boursin
Love to Cook