Friszoete cake met citroen

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 250 gram Solo patisserie
  • 250 gram bloem
  • 4 eieren
  • 250 gram suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 5 lepels lemon curd
  • 1 zeste van citroen
  • 250 ml slagroom
  • Frambozen
  1. Niets leukers dan je mama op moederdag te verrassen met een zelfgebakken cake. Mijn dochter Nora zag het helemaal zitten en samen gingen we aan de slag! Ze wilde absoluut een friszoete cake, want die vindt mama het lekkerst en hij moest roze zijn...
  2. We volgden het volgende eenvoudige recept voor een citroencake met slagroom en frambozen.
  3. Eerst klop je de suiker op met de zachte Solo patisserie. Dan voeg je één voor één de eitjes toe. Nadien zeef je de bloem, het bakpoeder en het zout boven de kom en je spatelt alles er door heen, samen met de zeste. Giet alles in een ingevette bakvorm (we gebruikten een hartvorm, voor mama, ah ja) en bak op 180 graden voor ongeveer drie kwartier.
  4. Laat de cake afkoelen. Snijd hem doormidden en smeer er een laagje lemon curd tussen. Klop de slagroom op met een druppeltje rode kleurstof en smeer losjes op de bovenkant en de zijkanten. Versier met frambozen en wat bloemetjes. Het resultaat is een echte ‘homemade cake’, met veel liefde gebakken. Want mama, die is goud waard, toch?!
roeckiesworld
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht