Frisse taart met granaatappel

7 25 3 5
Aantal personen:
  • 100 gr boter
  • 300 gr speculaas
  • 350 ml Griekse yoghurt
  • 350 gr monchou
  • 1 el citroensap
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 100 gr granaatappelpitjes
  1. Heb je iets te vieren en wil je iets lekkers maken? Probeer dan eens deze frisse taart met monchou en Griekse yoghurt met daaroverheen granaatappelpitjes. Het is niet moeilijk, iedereen kan deze taart maken. En deze taart hoeft niet eens in de oven!
  2. Tijd: 20-25 min.
  3. Recept voor 6-8 personen
  4. Begin met het verkruimelen van de speculaasjes. Doe dit bijvoorbeeld door de speculaasjes in een zakje te doen en vervolgens met de deegroller over de speculaasjes te rollen.Of verkruimel in de keukenmachine.
  5. Als alle koekjes verkruimeld zijn, smelt je de boter in de magnetron. Meng vervolgens de koekkruimels met de boter en schep dit mengsel in een springvorm. Druk met een lepel alle koekkruimels aan totdat de hele bodem bedekt is. Meng daarna de Griekse yoghurt met de monchou, citroensap en vanillesuiker.
  6. Meng dit net zo lang totdat alles goed gemengd is. Schep het Griekse yoghurt/monchou mengsel over de koekjesbodem en zet dit minimaal een paar uur in de koelkast.
  7. Als je de taart gaat serveren, strooi je vlak daarvoor de granaatappelpitjes over de taart.
Love to Cook