frisse maaltijdsalade met gerookte zalm en feta

15 20 0 5
Aantal personen:
  • 200 gram feta
  • 200 gram gerookte zalm
  • 250 gram veldsla, gewassen en droog gedept
  • 250 gram sojascheuten
  • 2 eetlepels tomatenazijn
  • 1 sap van een limoen
  • 1 scheut sojasaus
  • 1 eetlepel roze peperbolletjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel bieslook
  • 1 theelepel thijm
  • 1 eetlepel slakruiden
  • 1 flinke scheut zachte olijfolie
  1. Als het weer eens snikkend heet is buiten en de lust tot koken je is vergaan, probeer dan eens dit koude slaatje. Eenvoudig en toch zo fris en fijn!
  2. Meng de blokjes fetakaas met de kruiden, de olie (een beetje kwistig) en de roze peperbolletjes, voeg peper en zout naar smaak toe. Laat even trekken in de koelkast zodat de aroma's kunnen inwerken.
  3. Snij de zalm in reepjes en meng met de veldsla en de sojascheuten. Knijp er de limoen over uit, voeg de tomatenazijn toe en de gehalveerde kerstomaatjes. Kruid met peper en zout bij (en alsjeblief, gebruik fleur de sel!) en voeg de gemarineerde fetakaas met zijn marinade toe. Voeg een klein beetje sojasaus toe aan het geheel en meng voorzichtig. Voeg eventueel olie en azijn naar smaak toe en kruid extra bij met slakruiden.
  4. ps: de veldsla gaat er door het mengen wat gortig uitzien maar laat je dat niet afschrikken en blijf goed doormengen, het is de complete smaakvermenging die het zo lekker maakt! :)
AuthenticTaste