Frisse aardappelsalade met appel, ham en augurk

14 40 5 5
Aantal personen:
  • 4 aardappelen gekookt in blokjes
  • 4 augurken in blokjes
  • 125 gr achterham in stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 appel geschild in blokjes
  • 1 el azijn
  • 3 el mayonaise of de slank variant
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/2 tl kerriepoeder
  1. Op de foto zie je de hoeveelheid voor 2 personen. Ik heb het recept gedeeld en iets meer kerrie gebruikt.
  2. Een romige aardappelsalade met een frisse bite.
  3. Schil de aardappels en kook ze in een pan met water gaar (10 – 15 minuten). Haal ze uit de pan en laat ze helemaal afkoelen.
  4. Snijd de afgekoelde aardappels in blokjes.
  5. Doe de aardappels, ham, augurken, ui en de appel in een kom en roer door elkaar.
  6. Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de azijn, de mosterd en het kerriepoeder. Verdeel het over de salade en roer door elkaar.
  7. Zet de salade een geruime tijd in de koelkast.
  8. Heerlijk op stokbrood, broodje , op toast of als bijgerechtje op een buffet.
  9. Bron Yummy in my Tummy Eigen foto
Love to Cook