Fricassée van kippenbillen

1 65 0 5
Aantal personen:
  • 4 stevige kippenbillen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g gezouten spekblokjes
  • 2 rode paprika's
  • 10 cl likoreuze wijn (Monbazillac, Loupiac,..)
  • 2 klontjes boter
  • peper en zeezout
  1. Snijd de kippenbillen door het gewricht in twee.
  2. Hak de ui grof. hak de knoflook in stukjes. Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes. Schil de paprika niet.
  3. Laat een klontje boter uitsmelten in een platte schotel die ook in de oven kan. Voeg de ui toe. laat 5 minuten stoven op zacht vuur. Voeg spekblokjes toe. Laat 2 minuten verder bakken.
  4. Laat een klontje boter lichtbruin worden in een pan. Bak hierin de stukken gepeperde en gezouten kippenbout op tot deze langs alle kanten mooi gebruind is.
  5. Leg de stukken kip op de groenten. Schuif de schotel de voorverwarmde oven in die staat afgesteld op 150°C. Laat 25 minuten braden.
  6. Haal de schotel uit de oven en zet op een zacht vuur. giet de zoete witte wijn bij de kip. Schraap even flink over de bodem, onder de groenten. Laat 2 minuten koken en serveer.
stey