Fricando

262 30 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 600 g dungesneden kalfslapjes
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 2 wortelen in kleine blokjes
  • 4 rijpe tomaten ontpit en gepeld
  • 200 g gemengde champignons schoongemaakt en fijngesneden
  • 25 cl witte wijn (1 glas)
  • 10 cl water
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes peterselie
  • 3 el Solo Vloeibaar
  • zwarte peper van de molen
  • zeezout
  • ± 1 el bloem
  1. Kruid de kalfslapjes met peper en zout en bestuif ze met de bloem, klop de overtollige bloem af. Kleur de kalfslapjes kort aan in een weinig Solo. Neem de kalfslapjes uit de pan en fruit vervolgens de fijngesneden ui in de pan.
  2. Voeg de tomaten en de wortelen toe wanneer de ui glazig is en laat dit zachtjes stoven onder deksel.
  3. Voeg de witte wijn en het water toe en laat dit nog even verder inkoken. Voeg tenslotte de kalfslapjes toe en laat alles 10 minuten zachtjes sudderen.
  4. Snipper de knoflook en de peterselie fijn. Bak de champignons op een hevig vuur in een weinig Solo en voeg de knoflook en peterselie op het einde toe, laat nog kort meebakken en voeg de champignons bij het kalfsvlees.
  5. Laat alles nog even mee sudderen tot de saus is ingedikt en serveer. Lekker met een gekookte aardappel of pilafrijst.
Solo