Franse quiche met paprika en brie

33 45 3 5
Aantal personen:
  • 2 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 `teen knoflook
  • 100 gr roombrie
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 150 gr geraspte kaas
  • zout en versgemalen peper
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  3. Pel de ui en snipper deze fijn.
  4. Snijd de courgette in kleine blokjes.
  5. Pers het teentje knoflook. Snijd de brie in blokjes.
  6. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui met knoflook, paprika, courgette en Provençaalse kruiden ca. 5 minuten.
  7. Laat de groente in een zeef heel goed uitlekken.
  8. Bekleed een springvorm van 24 cm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  9. Klop in een kom de eieren met melk los. Roer de geraspte kaas met zout en peper door het eimengsel.
  10. Verdeel het groentemengsel en blokjes brie over de deegbodem.
  11. Schenk het eimengsel erover.
  12. Bak de taart in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Snijd de quiche in 12 punten
Love to Cook