franse kaassoep

25 20 5 5
Aantal personen:
  • 11/2 l kippeboullion
  • 2 stuks uien
  • 1/4 kg gemalen kaas
  • 1 bosje peterselie
  • 4 soeplepels room
  • 30 gr boter
  • 3 eetlepels bloem
  1. Trek de dag voordien een lekkere boullion van een soepkip en zeef die.
  2. Zet grote pot op het vuur ,de boter erin de fijngesneden ajuin bij doen beetje stoven, dan bloem bijdoen voor de roux en dan beetje met de keer de boullion bijdoen.Laten doorkoken van het vuur nemen en de helft van de kaas bijdoen.De peterselie fijn hakken en bijdoen.Voor het opdienen neem soepkommetjes schep de soep uit doe er een lepel room in per kommetje en een beetje geraspte kaas bovenop.Dit is een heel lekkere en gemakkelijk te maken soep.
  3. Smakelijk
moorhem
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtHerfst