franse appeltaart

17 60 4 5
Aantal personen:
  • 100 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraiche
  • 75 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 handappels
  1. Kneed in een keukenmachine of met de mixer de boter met 100gr suiker, de bloem, 1 ei en een beetje zout tot een soepel deeg. Laat de deegbal in vershoudfolie minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de over voor op 180°C en rol het deeg uit tot een ronde lap van 28cm. Bekleed een vorm met het deeg. Leg een royaal vel bakpapier op de deegbodem en bak blind gedurende 15-20 minuten tot de taartbodem lichtbruin is.
  3. Klop intussen met een garde de crème fraiche met de melk, de vanillesuiker, 50gr suiker en 2 eieren tot een glad mengsel. Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en snij telkens in 8 partjes. Schenk het roommengsel op de deegbodem en druk de appelpartjes in de room.
  4. Bak de taart ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de roomvulling stevig voelt en lichtgekleurd is. Laat de taar dan in de vorm afkoelen.
de bakv(f)é