Franse appeltaart met roomkaas

8 50 3 5
Aantal personen:
  • VOOR DE BODEM
  • 100 gr roomboter
  • 90 gr kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 180 gr bloem
  • 1 el melk
  • VOOR DE VULLING
  • 185 gr roomkaas naturel ( Philadelphia)
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • 1 el poedersuiker
  • 400 gr appels schoon in plakjes
  • 1 el citroensap
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  1. Een heerlijke frisse en romige taart.
  2. Deze taart is te vergelijken met een Franse appeltaart. Hij heeft een heerlijke bodem, bedekt met een laagje roomkaas met vanille en een bovenkant van appels.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, zout, suiker en vanille extract. Kneed tot een samenhangend deeg en voeg de melk toe.
  5. Vet een taartvorm met een losse bodem (met een diameter van 22 cm) in met boter.
  6. Druk het deeg in de bodem en zorg dat je het gelijkmatig verdeeld.
  7. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  8. Meng de zaadjes in een kom met het ei, de roomkaas en de poedersuiker.
  9. Verdeel het roomkaasmengsel over de taartbodem.
  10. Schil de appels en snij ze in plakjes (niet in blokjes). Besprenkel met de citroensap. Roer de basterdsuiker erdoorheen.
  11. Verdeel de appels over de bovenkant van de taart.
  12. Bak de taart 30 – 35 minuten in de oven of totdat de appels goudbruin beginnen te worden. Laat de taart afkoelen in de vorm en snij in stukken.
  13. .
Love to Cook