Frans vispannetje

61 30 3 5
Aantal personen:
  • 1/2 Kg schoongemaakte mosselen
  • 8 grote gepelde garnalen
  • 4 cl cider (of droge witte wijn)
  • 50 gr boter
  • 1 teentje geplette look
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 2 fijngesneden selderstengels
  • 1 groot preiwit in stukjes
  • 250 gr champignons in schijfjes
  • 1 laurierblaadje
  • 300 gr zalmfilets in stukjes
  • 200 gr tongfilets in de lengte doorgesneden
  • 30 cl zure room
  • 3 soeplepels fijngehakte peterselie
  • peper en zout
  1. Verwarm de cider in een kookpot. Voeg de mosselen toe en laat 3 à 5 min koken terwijl u zachtjes roert. Zet de mosselen aan de kant en bewaar het kookvocht. Maak de kookpot schoon. Bak de look, de sjalotjes , selder en prei in wat boter en laat 7 à 10 min staan op een zacht vuurtje. Voeg de champignons bij en laat gedurende 4 à 5 min pruttelen. Doe er het kookvocht van de mosselen, de laurier, de stukjes vis en de garnalen bij en laat 3 à 4 min doorkoken. Voeg de room en de mosselen toe en laat 2 min op een zacht vuurtje koken. Kruid ze, snipper er verse peterselie over en dien onmiddellijk op
doreen_1