Frangipannetaart

29 45 4 5
Aantal personen:
  • 4 eieren
  • 220 gr suiker
  • 150 gr solo
  • 150 gr zelfrijzende bloem
  • 1 TL bakpoeder
  • 4 EL gemalen cocos
  • 4 EL gemalen amandelen
  • enkele druppels amandelextract
  • 3,5 EL Bloemsuiker
  • 1 EL Warm water
  • 1 TL citroensap
  1. Eieren mixen + de suiker, de solo smelten en er bij onder roeren.
  2. Zelfrijzende bloem + bakpoeder zeven en eronder mengen.
  3. De cocos en amandelen samen met het amandelextract mee onder het mengsel roeren.
  4. Beslag in een beboterde vorm doen en ongeveer 35min op 160° bakken.
  5. Voor de afwerking: glazuur maken; bloemsuiker met water en citroensap mengen. Wanneer de taart afgekoeld is, kan je deze erop strijken.
  6. Ik maak deze als een "droge" cake met glazuur op en dus zonder abrikozen onderaan. Super lekker !!!
tin_ne