Frangipannetaart

6 45 0 5
Aantal personen:
  • abrikozenjam
  • pak bladerdeeg
  • 500 gram broyag (250 g amandelpoeder + 250 gr suiker)
  • 250 gram solo
  • 4 eieren
  • 65 gram bloem
  1. Maak de boter zacht (niet smelten) en meng met 1 ei en ¼ broyage.
  2. Voeg, al kloppend, geleidelijk aan de rest van de eieren en de broyage toe tot alles mooi vermengd is tot één geheel. Meng er vervolgens de gezeefde bloem onder.
  3. Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg en doorprik hem met een vork.
  4. Bestrijkde bodem met abrikozenjam en doe het deeg erop.
  5. Versier eventueel met reepjes bladerdeeg van ½ cm (zoals de typische frangipannekes)
  6. Bak gedurende 35 min. In een voorverwarmde oven op 180°C.
hannewullaert