Frangipannetaart

26 45 5 5
Aantal personen:
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelpoeder
  • 150 gram bloemsuiker
  • 120 gram bakboter
  • 50 gram bloem
  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gram abrikozenconfituur
  1. - Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. - Smelt de boter op een zacht vuurtje
  3. - Doe alle ingredi├źnten in een kom
  4. - Roer goed alles fijn met een klopper
  5. - Lang genoeg roeren zodat de massa zich bindt
  6. - Leg het bladerdeeg in de vorm en prik erin
  7. - Smeer er de abrikozenconfituur op
  8. - Stort het amandelmengsel in de vorm en zet 35 minuten in de oven op 180 ┬░
  9. Tip:
  10. Je kan ze bedekken met glazuur of confituur.
  11. Je kan in de taart zelf, op de confituurlaag, partjes appel of peer leggen.
Reese