Frangipannegebak

4 90 4 5
Aantal personen:
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 150 g boter
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 200 g amandelpoeder
  • 150 g kristalsuiker
  • 50 g bloem
  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Leg 1 vel bladerdeeg (met bakpapier) in de taartvorm.
  3. Smelt de boter en vermeng met de 3 eieren, de suiker, de amandelpoeder en de bloem.
  4. Kneed het zo lang tot er een stevig beslag ontstaat.
  5. Schenk de frangipanedeeg over de bladerdeeg in de bakvorm.
  6. Dek het af met de tweede vel bladerdeeg en druk de randen goed aan.
  7. Breng met een mes een ruitpatroon aan op het gebak en smeer het in met het eigeel.
  8. Laat 40 minuten op 180° bakken.
Angelique1988