frangipanetaart

53 60 4 5
Aantal personen:
  • 150 gr zachte boter
  • 150 gr griessuiker
  • 150 gr amandelpoeder
  • 3 eieren
  • 3 el zelfrijzende bloem
  • 2 vellen bladerdeeg
  • abrikozenconfituur
  1. Roer de boter zacht en doe er de suiker en het amandelpoeder bij.
  2. Voeg de losgeklopte eitjes en de bloem toe.
  3. Goed roeren tot je een homogene massa krijgt.
  4. Vet een ronde bakvorm in en leg er één vel bladerdeeg in.
  5. Prik er enkele gaatjes in met een vork en smeer dan een laagje abrikozenconfituur
  6. op de bodem.
  7. Giet dan het amandelmengsel in de vorm en werk de taart af met het tweede vel bladerdeeg.
  8. Het is het mooiste als je het deeg in reepjes legt en ze in een ruitjespatroon op de vulling legt.
  9. Bak 45 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven.
bosnimfje